fakta.ba

STADION “ASIM FERHATOVIĆ” / Održan sastanak u Općini Centar: Kad će biti završen koševski travnjak

Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnika…

Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem i selektorom Farukom Hadžibegićem.

U ime Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Izvršnog odbora Irfan Durić te član Izvršnog odbora Fuad Čolpa.

Na sastanku je između ostalog razgovarano o završetku projekta rekonstrukcije travnjaka na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ čiju realizaciju finansiraju UEFA i NS/FS BiH sa 75 posto ukupne vrijednosti projekta, dok je preostalih 25 posto obezbijeđeno iz budžeta Općine Centar.

Iz Nogometnog saveza BiH su istakli da su svi infrastrukturni radovi završeni, a da okončanje realizacije projekta isključivo zavisi od klimatskih prilika koje su preduslov za puštanje u funkciju obnovljenog travnjaka.

– Očekujemo da će u aprilu travljak biti stavljen u funkciju, poručili su predstavnici Saveza.

Na sastanku je pored ovoga razgovarano i o mogućnosti iznalaženja lokacije na području općine Centar za izgradnju nacionalnog stadiona, te o nastavku dobre saradnje Općine i Saveza kada su u pitanju projekti od značaja za unapređenje sporta. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba