fakta.ba

Stojanović poručio kolegi: Nadam se da Lendo razumije da se demokratska većina treba poštovati

Nakon što je danas u oba doma Federalnog parlamenta potvrđen…

Nakon što je danas u oba doma Federalnog parlamenta potvrđen za pot/predsjednika Federacije BiH Igor Stojanović (SDP) oglasio se putem svoga zvaničnog Facebook kanala. Ponovo je pozvao svoga kolegu Refika Lendu (SDA) da sutra na sastanku u 10.30 sati izaberu predsjednika i da se krene u formiranje Vlade FBiH u skladu s voljom parlamentarne većine.

Stojanovićev status prenosimo u cjelosti:

“Danas sam izabran za (pot)Predsjednika Federacije BiH sa 96 od ukupno 97 prisutnih u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. U Domu naroda FBiH za istu odluku je glasalo 79 od ukupno 80 delegata. U rukovodstvu su još Refik Lendo (SDA) i Lidija Bradara (HDZ). Nakon što smo prije 4 godine uspostavili novu vlast u Sarajevu, ove godine na nivou Vijeća ministara BiH, sada je vrijeme i za uspostavu Vlade Federacije BiH.

Prema Ustavu proces je završen kada se rukovodstvo dogovori ko je Predsjednik FBiH. Nažalost gospodin Lendo nije došao na sastanak kako bi izabrali predsjednika. Zbog toga sam ga zajedno sa gospođom Bradarom pozvao sutra u 10:30 na ponovni sastanak. Ne želimo otezati sa formiranjem vlasti nakon više od 4 godine tehničkog mandata Vlade Fadila Novalića. Nadam se i da gospodin Lendo razumije da se demokratska većina treba poštovati. Nikome ne trebaju blokade. Na osnovu većine se treba formirati nova Vlada Federacije BiH. Na tome ćemo raditi da ne gubimo vrijeme.

Hvala svim delegatima u oba doma koji su me podržali za rukovodstvo Federacije Bosne i Hercegovine!”

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba