fakta.ba

Supruga bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića: Marijana Cecilija prelazi na islam

Marijana Cecilija Ahmedhodžić (Cecillia), supruga bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića i…

Marijana Cecilija Ahmedhodžić (Cecillia), supruga bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića i jednog od najboljih igrača engleskog Šefild junajteda, odlučila je promijeniti vjeru i prijeći na islam.

Ova Crnogorka, odakle je porijeklom, krštena je po rođenju, ali je sada odlučila prihvatiti islam.

– Odlučila sam da pređem na islam, ne samo zbog ljubavi prema Anelu. Najveći razlog je taj što je islam lijepa i tačna vjera. To sam učinila zbog sebe, da živim na najbolji mogući način. I to je dovoljno reći o ovoj temi – ekskluzivno je za „Avaz“ kazala Marijana.

Anel Ahmedhodžić postao je senzacija nakon što se zahvaljujući njemu Šefild junajted plasirao u Premijer ligu Engleske. Ahmedhodžić je izabran i u tim sezone Čempionšipa, a posebno su mu zahvalile “Oštrice” nagradivši ga za igrača sezone.

Odbrambeni igrač igra i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koju je izabrao uprkos ponudama Švedske, s obzirom na to da je rođen u Malmeu.

Ovaj 24-godišnjak već je napravio veliki uspjeh u karijeri, ali i na privatnom planu. Naime, postao je otac mališana kojem su on i njegova supruga Marijana dali ime Isak.

Upravo je Isak razlog što su Anel i Marijana posljednjih dana u Sarajevu, „ganjaju“ pasoš za sina.

Marijana je bila gost u „Avaz Twist Toweru“, najvišoj zgradi u regionu, u kojem je smješten i Frizersko-kozmetički studio “Bešić” vlasnika Nermina Bešića, kod kojeg dolaze mnoge poznate ličnosti poput Harija Mata Harija, Ane Rucner…

Potpisnica ovih redova upravo je tu i srela Marijanu i ostala oduševljena njenom pristupačnošću i ljubaznošću. Rado je govorila za „Dnevni avaz“ osvrćući se na Anelove uspjehe i podršku koju mu pruža, ali i na majčinstvo.

U Sarajevu ste. Kako provodite vrijeme?

– Uvijek kad dođem u Bosnu, uživam. Sada smo došli da rješavamo administrativna pitanja. Ali ima i malo vremena za odmaranje. Isak je ostao u Engleskoj pa smo puno u mislima s njim.

S obzirom na Anelov veliki uspjeh u Engleskoj, ali i u bh. reprezentaciji, sigurno da ima i Vašu podršku. Kažu da iza uspješnog muškarca stoji još snažnija žena…

– Uvijek je tako. Anel i ja se dopunjujemo. Bez obzira na sve komentare, mi smo sretni.

Stigla je i prinova, čestitamo ovom prilikom. Kako se snalazite u majčinstvu? Dijelite li obaveze oko bebe?

– Hvala od srca. Najvažnije je da je beba zdrava. Jedva čekamo da ga zagrlimo. Anelova i moja mama nam puno pomažu. Ljubim ih. Anel mi je mnogo pomogao u trudnoći i sada kada je beba došla, posebno preko noći, kada nisam mogla ustajati jer sam imala carski rez. On je bio tu i s ljubavlju mi pomagao i bio budan uvijek kada je zatrebalo. Anel je najbolji muž i otac koji se samo može poželjeti. Volim ga neizmjerno, a posebno kada našeg sina vidim u njegovom naručju. I moram reći još da se radujem našoj svadbi sada u junu koja će se održati ovdje, u Sarajevu.

– Što se tiče druženja u Engleskoj… Još sam kratko tamo, ali uvijek se nađe vremena za neku kaficu ili branč s djevojkama iz kluba.

Kažu da je najbitnije da Vas slava ne ponese. Kako je kod Vas kad je to u pitanju?

– Mogu vam samo ovo reći – kakva slava, mi smo opušteni ljudi i družimo se sa svima.

Anel i Marijana uskoro će proslaviti prvu godišnjicu braka, tačnije u junu. Ahmedhodžić je svoju izabranicu zaprosio na grčkom otoku Santoriniju, i to godinu od početka veze. Iako ne govore previše za medije, oboje su vrlo otvoreni i aktivni na društvenim mrežama.

Tako je Marijana svima i objelodanila da će postati roditelji. To je učinila tako što je objavila fotografiju testa za trudnoću s ultrazvukom.

(Avaz.ba)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba