fakta.ba

Svečana akademija – BiH nisu učinile nezavisnom političke stranke već njeni građani

Vršiteljica dužnosti premijera KS Darja Softić-Kadenić izjavila je večeras u…

Vršiteljica dužnosti premijera KS Darja Softić-Kadenić izjavila je večeras u Sarajevu da Bosnu i Hercegovinu nisu učinile suverenom i nezavisnom političke stranke, etno-nacionalne ili bilo koje druge, već njeni građani i njeni narodi. 

U obraćanju na Zajedničkoj svečanoj akademiji Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i općina sa teritorije Kantona Sarajevo povodom Dana nezavisnosti BiH, Softić-Kadenić je navela da je važno svakodnevno podsjećati da je naša država suverena i nezavisna zato što su je takvom učinili njeni građani svojom slobodnom i demokratskom voljom. 

– Mi danas nemamo BiH za kakvu su se građani izjasnili na referendumu jer je duboko podijeljena ekonomski i na svaki drugi način oslabljena. Na mojoj i budućim generacijama je još veća odgovornost da opravdamo žrtvu onih koji su branili ideju i viziju slobodne, nezavisne, građanske, demokratske, pluralističke i antifašističke BiH – istakla je Softić-Kadenić.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je budućim generacijama da zapamte da se mogu osloniti samo na sebe, što je njegova generacija naučila iz svog iskustva. 

– Nemojmo da pravimo greške i oslanjamo se na lažne prijatelje i od njih očekujemo pomoć, jer niko ovu zemlju ne može voljeti više nego mi. Ako je mi ne volimo i ne cijenimo drugi sigurno neće – rekao je Komšić.

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić naglasio je da danas slavimo našu nezavisnost, ali da ne smijemo zaboraviti da naša borba za slobodu i pravdu nije završena.

– Naka ovaj Dan nezavisnosti bude podsjetnik na našu zajedničku odgovornost za izgradnju moderne države Bosne i Hercegovine – potcrtao je Okerić.

Akademiji upriličenoj u Vijećnici prisustvovali su brojni članovi društvenog, političkog i kulturnog života BiH te članovi diplomatskog kora u našoj zemlji.

(Izvor: Fena)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba