fakta.ba

Topić: Srebrenica i druga stratišta su poziv da se treba boriti za pravednost, toleranciju i mir

U povodu 11. jula, dana obilježavanja 28. godišnjice stradanja i…

U povodu 11. jula, dana obilježavanja 28. godišnjice stradanja i genocida u Srebrenici, predsjednik Zaklade “Ljudsko bratstvo”, počasni predsjednik HKD “Napretka”, v.d. predsjednika Panevropske unije, mons. prof. dr. Franjo Topić istakao je da je Srebrenica simbol stradanja u posljednjem ratu u Bosni i Hercegovini. 

– Toliki broj ubijenih ljudi je dokaz kako se čovjek može izopačiti i prijeći sve granice. Na ovaj dan ne smijemo zaboraviti pokojnike ali ni patnju koju su pretrpjeli nevini muškarci, žene i djeca, a njihove obitelji zauvijek trpe neizmjernu tugu. Niti jedan narod, niti  jedna zajednica, niti jedan pojedinac ne bi trebao biti izložen takvom stradanju i nasilju – kazao je Topić.

Naglasio je kako su Srebrenica i druga stratišta poziv da se treba boriti za pravednost, toleranciju i mir kako bismo osigurali da se slične tragedije i genocidi nikada više ne ponove.

– Činimo sve osobno, u obrazovanju, medijima i u vjerskim zajednicima da se u ljudima iskorjenjuje mržnja i da se ljude odgaja za mir i dobrotu. Neka dobri Bog dade vječni pokoj svim mrtvima, snagu preživjelima i obraćenje zločincima – poručio je Topić, saopćeno je iz Zaklade Ljudsko bratstvo. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba