fakta.ba

Trener Sarajeva: Za mene je dres svetinja, svjesni smo šta moramo ispraviti

Za mene je dres svetinja

Sarajevo će u ponedjeljak od 21,00 sati na stadionu Koševo igrati protiv Veleža derbi duel petog kola PL BiH.

Tim povodom održana je press konferencija Bordo tima, a prisutnim novinarima se obratio trener Simon Rožman.

“Radna je atmosfera u ekipi. Mogu reći da uživam u radu sa igračima. Imamo male pomake i apsolutno znamo šta nam još fali. Sigurno da su igrači maksimalno svjesni da ima još mnogo prostora da napredujemo.

Što se tiče narednog protivnika Veleža, svi znate da su oni promijenili trenera. Neka osnovna priprema ostaje ista, ali oni su sigurno neka nepoznanica. Naravno, mi moramo obratiti pažnju na sebe i svjesni smo šta moramo ispraviti. Jedna dobra sedmica je iza nas”, kazao je Rožman i dodao:

Znate da prelazni rok još traje. Ima puno nekih špekulacija, ali možemo samo špekulirati sve dok nešto nije zvanično, odnosno nije na papiru. Za ostvarenje svih ciljeva kluba želimo igru, rezultat i da imamo zanimljive igrače za nešto više.

Mi moramo napraviti jedan stroj, jedan tim igrača i svih ljudi oko nas te da se baziramo na disciplini. Mislim da je to jedini put i to smo predstavili igračima na samom startu. Neke informacije u medijima koje su izašle nisu tačne, a neke jesu. To su sve špekulacije dok traje prelazni rok. Za mene je dres svetinja. Mogu pohvaliti igrače i njihove radne navike te na koji način su primili ovaj način rada i disciplinu.”

Trener Sarajeva se osvrnuo i na meč zadnjeg kola i pobjedu protiv Tuzle u gostima.

“Jako teški uslovi su bili za igru. Bilo je teško sjediti na klupi, a pogotovo igrati. Mislim da smo bili dobri u prvom poluvremenu. Ali, ako se provjere GPS podaci vidi se razlika u prvom i drugom poluvremenu. Brzo smo analizirali sve i predočili igračima. Oporavak je bio dobar. Imali smo odmah dva treninga – ujutro i popodne. Vjerujem da će igrači biti na razini na kojoj želimo da budu. Mi za ponedjeljak nemamo nikakav alibi.”

Slovenski trener je govorio i o situaciji u Veležu.

“Ne znamo šta očekivati. Ali, sa druge strane teško je okrenuti ekipu da igra totalno drugačije. Njihov DNK igre će postojati i mi ćemo se za to pripremiti, ali mi gledamo najviše na sebe. Ako želiš biti pretendent za vrh, moraš imati svoj sadržaj i u nekim sitnicama se moraš prilagoditi. Naravno, Velež će sa promjenom trenera imati neku novu energiju.”

Rožman je kratko prokomentarisao i nova pojačanja Edina Julardžiju i Ajdina Hasića.

“Poznajemo i jednog i drugog. Jedan je bio moja želja jer smo ga imali u prethodnom klubu. Spreman je. Hasić je također spreman, odradio je dobre pripreme i može konkurisati za ekipu. Trajat će neko vrijeme da se prilagode. Mi smo svi skupa sa igračima jako malo, tako da ni oni nisu puno daleko. Obojica imaju želju da se dokažu i tačno takve igrače želimo.”

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba