fakta.ba

Trivić: Dodik ne brani narod nego svoje milijarde

Proces protiv Milorada Dodika pred Sudom BiH je njegova lična…

Proces protiv Milorada Dodika pred Sudom BiH je njegova lična stvar i kakva god da bude presuda, ona je lično njegova i ne treba je vezivati za RS,rekla je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić za BN.

Ona navodi da je Dodik većinski scenarista i režiser onoga što mu se sada dešava.

„Srbi su pred tim sudom dobili godine i godine zatvora i niko nije došao da ih brani. Republika Srpska im nije pružala pomoć. Za njima se niko nije okrenuo, a oni su stvarali RS. Sad se pred Sudom BiH našao Milorad Dodik koji nema veze sa stvaranjem RS jer znam gdje je bio u ratu. Sad mi treba da skočimo i da ga branimo, a znamo da on tu brani svoje milijarde. On ne brani ni čast, ni vlast, ni institucije, ni imovinu“, jasna je Trivićeva.

Dodaje da je Dodikov budžet veći od budžeta svih predsjednika država iz regiona.

„Previše se osilio i mislim da će mu to sve izaći na nos. To je šamar u lice narodu i to pokazuje ko je on. On je čovjek bez skrupula i bez ikakvog osjećaja za stvarnost“, kaže Jelena Trivić.

Trivićeva smatra da se RS ni u čemu ne može porediti sa Srbijom, pa se tako ne mogu porediti ni politike i djelovanje dvojice predsjednika. Ponašanje Vučića je državničko, ocjenjuje Trivićeva.

„Predsjednik Vučić u prvi plan stavlja život građana. Njemu su važni mir i stabilnost, a to privlači investitore u Srbiju. Mir i sigurnost su pretpostavke ekonomskog razvoja jer ako imate nestabilnost, onda najbolje ekonomsko rješenje ne pije vode. Tada nemate okvir u kojem ga provodite, nemate tu sliku, odnosno ram. To bi vam bilo kao da kažete slikaru da naslika najljepšu sliku, a niste mu obezbijedili ram“, objašnjava Trivićeva.

Trivić je poručila da će na predstojećim izborima u Srbiji podržati listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba