fakta.ba

Trolejbus se nakon 30 godina vraća u Vogošću: Potpisan ugovor o izvođenju radova

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i predstavnik izvođača radova…

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i predstavnik izvođača radova turske kompanije Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. Volkan Okur Yilmaz potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji trolejbuske mreže do Vogošće.

“Trolejbus se vraća u Vogošću nakon 30 godina. Tokom rata mreža je uništena, krećemo u njenu obnovu odlučno i hrabro, ne razmišljajući o razlozima zašto se ovo nije uradilo mnogo ranije. Ponosan sam što krećemo s realizacijom još jednog projekta koji će promijeniti sliku Sarajeva. Nabavljamo nova vozila, trolejbusom ćemo spojiti Vogošću s centrom Sarajeva i nastavit ćemo raditi na projektima koji će unaprijediti životni standard svih građana Kantona Sarajevo”, kazao je ministar Šteta.

Projektom je predviđena izgradnja kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara, postrojenja elektrovučnih podstanica, saniranje i obnova postojećih, te izgradnja novih stubova kontaktne mreže.

Izvođač radova je turska kompanija, čiji predstavnici su zadovoljni što su dobili priliku da rade posao u Sarajevu. Izrazili su zahvalnost na dobroj saradnji i naglasili da će realizacija projekta ići u skladu sa svim planovima. Vrijednost projekta je 9.372.945,89 EUR-a s PDV-om, a sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Evropske investicione banke.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba