fakta.ba

TUŽNA PRIČA PORODICE IZ ZENICE / “Voljela bih kćerki kupiti čizme, ali ne mogu”“Voljela bih kćerki kupiti čizme, ali ne mogu”

Ovaj put ekipa emisije “Ispuni mi želju” posjetila je Halida…

Ovaj put ekipa emisije “Ispuni mi želju” posjetila je Halida i Dervišu Selimović, brata i sestru iz mjesta nedaleko od Zenice, koji imaju život koji nikome ne bi poželjeli.

Dervišin život je prije rata bio dobar. Završila je školu, ali nakon toga je sve krenulo niz brdo. Radila je jedno vrijeme kod privatnika, te na taj način zarađivala, i nikada nije bila osigurana. Međutim majka joj se razboljela, dobila je moždani udar, pa šećer i 2013. godine preminula.

Kada nije mogla sama sebi inzulin dati tada sam skroz prestala raditi da bih njoj pomogla. Nakon toga je ona i preminula a ja sam bila bez posla – prisjeća se tužno Derviša.

Halid je radio kao fizički radnik u Hrvatskoj, ali je imao moždani udar pa je život postao još teži.

Ako je ishrana kako treba za njega on je dobar. Ne smije puno suhu i masnu hranu. Sad smo se jako zabrinuli jer ako ne ode na kontrolu u Hrvatsku, jer se tamo još vodi na bolovanju, on će ostati i bez tog minimalca. Treba platiti put, a to košta 150 KM, ako bude 2- 3 dana mora i hranu platiti, sve su to troškovi za koje mi nemamo novca- kaže Derviša.

Cijelu priču pogledajte u videu.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba