fakta.ba

U Vogošći obilježen Dan civilnih žrtava rata

Delegacija Općinske organizacije SDP-a BiH Vogošća polaganjem cvijeća na Centralnom…

Delegacija Općinske organizacije SDP-a BiH Vogošća polaganjem cvijeća na Centralnom spomen-obilježju i spomen-obilježju civilnim žrtvama rata obilježila je Dan civilnih žrtava rata općine Vogošća.

  • Odali smo počast svim žrtvama. Danas, na ovaj datum, ujedno su završeni i radovi na postavljanju spomen ploče sa imenima ubijenih civila Općine Vogošća . Na ploči se nalaze uklesana imena ukupno 169 civila koji su ubijeni ili su nastradali tokom agresije na našu domovinu Bosnu i Hercegovini, a neki nažalost i po završetku ratnih dejstava od zaostalih mina – izjavio je predsjednik vogošćanskog SDP-a Armin Hebib.

Veoma je važno, naglasio je, da njegujemo kulturu sjećanja koja će s poštovanjem i istinom govoriti o žrtvama i zločinima, kojih je nažalost bilo mnogo u našoj historiji. Naša je dužnost ovim činovima nastaviti njegovati borbu protiv svakog oblika fašizma koji je svoj karakter pokazao u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba