fakta.ba

U Žepču se formira HDS, sve vodi bivši HDZ-ovac Ivo Tadić

U Žepču je u četvrtak održana sjednica Inicijativnog odbora u…

U Žepču je u četvrtak održana sjednica Inicijativnog odbora u cilju osnivanja nove političke stranke s hrvatskim predznakom HDS – Hrvatski demokratski savez, koja će svoje djelovanje bazirati primarno na općinu Žepče ali i Zeničko-dobojski kanton. 

U Inicijativnom odboru su ukupno 42 osobe s prostora čitave općine Žepče, mahom mladih, visokoobrazovanih i neovisnih ljudi koji imaju novu energiju potrebnu za nužno potrebne promjene u političkom životu Hrvata Žepča ali i ZDK. Također, u Inicijativnom odboru su i iskusni hrvatski političari koji obnašaju funkcije zastupnika, ministara i direktora ustanova.

Na sastanku donesena je odluka da će inicijativni odbor u narednih mjesec dana intenzivno raditi na organizaciji Izborne skupštine koja će ujedno biti i najveća skupština neke političke stranke u Žepču.

Na Izbornoj skupštini će izabrati vodstvo stranke, usvojiti Statut, Program i ciljeve koji će transparentno biti prezentirani javnosti.

Plan je da HDS ponudi hrvatsku listu za Općinsko vijeće ali i kandidata za načelnika Općine Žepče na predstojećim izborima 2024. godine.

Za predsjednika inicijativnog odbora HDS-a jednoglasno je izabran gospodin Ivo Tadić, aktuelni zastupnik u Skupštini ZDK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH. Za dopredsjednika inicijativnog odbora HDS-a izabran je Antonio Šimunović, aktuelni ministar u Vladi ZDK, javlja Centralna.ba. 

Krajem avgusta dugogodišnji član HDZ Ivo Tadić napustio je tu stranku poručivši da njom upravljaju manje interesne grupe.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba