fakta.ba

Uhićen bivši direktor Uprave policije Crne Gore i bivši Đukanovićev savjetnik

Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović uhićen je…

Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović uhićen je u ponedjeljak ujutro po nalogu Specijalnog državnog tužiteljstva, doznaje Portal RTCG.

Veljović je saslušan u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO) koje je provelo uhićenje.

Kako RTCG neslužbeno doznaje, uhićenje Veljovića vezano je za predmet koji se odnosi na krijumčarenje cigareta.

Osim Veljovića uhićen je i Mujo Nikočević iz Podgorice, a policija traga za Aleksandrom i Nikolom Mrkićem. Oni se godinama dovode u vezu sa krijumčarenja cigareta, ali su te optužbe negirali.

Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih osoba, a dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji s Agencijom Europske unije za suradnju organa za provođenje zakona – EUROPOL.

Veselin Veljović je bio na čelu Uprave policije u dva navrata – od 2007. do 2011. godine, a potom i od 2018. do 2020. godine.

Nakon okončanja prvog mandata, Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast sigurnosti i obrane, a u vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Nakon što je u prosincu 2020. napustio policiju, posao je pronašao u uredu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, čiji je savjetnik za sigurnost i obranu bio do 20. svibnja ove godine.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba