fakta.ba

Umro Mirsad Hadžić: Otišao je ljudina, otišao je heroj, otišao je čovjek koga su voljeli svi

Zauvijek nas je napustio Mirsad Hadžić, dugogodišnji medicinski radnik u…

Zauvijek nas je napustio Mirsad Hadžić, dugogodišnji medicinski radnik u Jajcu i Travniku. Na društvenim mrežama od Mirsada se opraštaju njegovi rođaci, prijatelji, komšije i poznanici.

Među mnogima koji se opraštaju od rahmetli Mirsada je i poznata bh. književnica i ljekarka Nura Bazdulj Hubijar. Ona se od Mirsada oprostila vrlo emotivnim Facebook statusom, kojeg prenosimo u cjelosti.

“IN MEMORIAM

MIRSAD Hadžić

“Smrt je strašna za one koji sa životom gube sve, a ne za one čija veličina nikad neće umrijeti.” Ciceron

Uprkos tome, noćas sam tužna, noćas sam pretužne. Otišao je ljudina, otišao je heroj, otišao je čovjek koga su voljeli svi, vijest je cijelom gradu ogrnula crnu pelerinu.

Radio je na hirurškom odjelu travničke bolnice i prema svakom pacijentu se odnosio kao majke prema bolesnom djetetu. Nije ga zanimalo ni ko je, ni odakle je, ni je li “faca” ili beskućnik. Prema svima isti. Blag, tih, nenametljiv. Divan, izrazom i riječju ljekovit.

Malo sam ga poznavala. Prije nekoliko godina u samo svitanje sam došala na hirurgiju. Mirso me na nosilima vozio do rendgena, izvinjaovao se svaki put kad bi kolica malo poskočila kao da je on kriv. U tom svitanju Mirso mi je bio uporište. Poslije, kad sam to prepričavala, čudili su mi se. – Misliš da je takav samo prema tebi jer si doktorica? Draga moja, Mirso je isti prema svima.

Mir Tvojoj plemenitoj, širokoj duši, dragi Mirsade. Laka Ti ova naša bosanska zemlja. Tužna sam, cijeli Travnik je tužan. Voljela sam Te! Ne znam nikog ko Te nije volio.”

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba