fakta.ba

VIDEO / Mina sa Lukomira pravi pitu zeljanicu onako kako su to radile naše majke

Vjerujemo da ne postoji osoba koja ne voli pravu pravcatu…

Vjerujemo da ne postoji osoba koja ne voli pravu pravcatu bosansku pitu, pripremljenu sa mnogu ljubavi i vještine. Bilo da je riječ o bureku, sirnici, maslanici i sl. svi koji su jednom probali naše tradiocianalne bosanske pite, oduševili su se. I domaći ali i stranci koji posjete jedino posljednje bosansko selo Lukomir, dobiju posebsn ugođaj. Pored ljepote starog bosanskog sela i svježćeg zraka, imaju priliku uživati i u bogatoj gastro ponudi za koju se pobrinula porodica Masleša, tačnije domaćica Mina koja priprema bosanske pite na stari tradicionalan način.

Tradicija spravljanja domaćih pita u jednom od najstarijih i posljednih očuvanih bosanskih sela je itekako posebna. Stoga smo se odlučili da vrijeme u Lukomiru iskoristimo kako bi saznali i usvojili nešto novo. Tradicionalna bosanska jela ma koliko se činila jednostavna, zahtjevna su za pripremiti. Naša domaćica Mina Masleša koja je cijeli svoj život provela u Lukomiru odlučila je za našu ekipu pripremiti jednu pravu bosansku pitu sa svim domaćim sastojcima.

Pogledajte priču:

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba