fakta.ba

VIDEO / Ne treba mu Njmačka: Pogledajte priču o Izudinu, pastiru s Kupresa koji mjesečno zaradi kao hirurg

Mladić živi u planini sa ženom i dvoje djece i…

Mladić živi u planini sa ženom i dvoje djece i kaže da uživa. Dijete je sa sela, odraslo uz ovce koje su mu othranile čitavu porodicu pa je ovo za njega posao iz snova.

Riječ je o farmi i gazdinstvu koje se nalazi na Kupresu u BiH, gdje su ljudi nekad gajili i čuvali na stotine hiljada ovaca. Međutim, narod je pobjegao sa sela i s planine sišao u gradove pa ih je tu malo ostalo.

Međutim, mladi Izudin drugačijeg je mišljenja.

Dok mnogi plaćaju da dođu u ovu ljepotu, ja džabe uživam i još zarađujem platu!, kaže on. I to ne bilo kakvu platu nego 2.000 eura mjesečno.

On objašnjava da sa ženom čuva i muze 2.000 ovaca, ali da muža više nije veliki problem jer je gazda obezbjedio mašinu pa se to brzo obavi.

Dnevnik ne slušam, politika me ne zanima

– Dnevnik ne slušam, politika me ne zanima… Dođu ljudi, misle to je lako, čuvaš ovce, hodaš za njima, a najveći problem je ljudima što nema civilizacija, a meni milina, ujutru samo čuješ ptice, a ne da ti neko puni glavu tračevima… Kaže i da dok smo sami proizvodili to što smo jeli, i što su jeli naši didovi, bili smo zdravi a kad je počelo da se uvozi…, kaže Izudin i dodaje da mu je bivši gazda donio knjigu da čuva ovce po knjizi?!

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba