fakta.ba

Vlasnik luksuzne zgrade srušene u Turskoj pokušao pobjeći u Crnu Goru gdje je također gradio

Jedan od vlasnika zgrade Ronesans Residencea sa 250 stanova, koja…

Jedan od vlasnika zgrade Ronesans Residencea sa 250 stanova, koja je uništena u zemljotresu u turskoj Antakiji, uhvaćen je na aerodromu u Istanbulu dok je pokušavao pobjeći u inostranstvo, piše turski Sozcu.

Mehmet Yasar Coskun uhvaćen je na aerodromu u Istanbulu dok je pokušavao da pobjegne u inostranstvo sa značajnom količinom novca. Coskun, koji je uhapšen po nalogu Glavnog javnog tužilaštva Gaziosmanpaše, priveden je i odveden u policijsku upravu.

Coskun je danas pokušao da podigne veliku količinu novca iz banaka u Istanbulu prije nego što je večeras otišao na aerodrom da pobjegne letom za Crnu Goru.

Izvori turskog medija navode da su Coskunovi pokušaji da podigne novac sa svojih bankovnih računa cijeli dan izazivali sumnju i da su zaposleni u banci svoje sumnje prenijeli višim vlastima.

Renesansna rezidencija, poznata kao jedna od najluksuznijih zgrada u Hatayu, koju je dovršio Antis Yapı 2012. godine, potpuno je uništena u zemljotresu.

Antis Yapı, čiji su osnivači arhitekta Mehmet Yasar Coskun i građevinski inženjer Huseyin Yalcın Coskun, pruža konsultantske usluge o privremenom boravku i državljanstvu pored građevinskih aktivnosti u Crnoj Gori.

Kompanija je do sada izgradila više od hiljadu rezidencija.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba