fakta.ba

Vučić i Lajčak o europskom prijedlogu formiranja ZSO: Težak i sadržajan razgovor

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u ponedjeljak…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u ponedjeljak u Beogradu imao “težak i sadržajan” razgovor sa specijalnim predstavnikom Europske unije (EU) Miroslavom Lajčakom.

Vučić je na Instagramu napisao da će razgovore s Lajčakom “o Kosovu i europskoj budućnosti Srbije” nastaviti večeras i u utorak.
 
U priopćenju Vučićevog kabineta navodi se da je on s Lajčakom razgovarao “o europskom prijedlogu, formiranju Zajednice srpskih općina i drugim potrebnim koracima u cilju normalizacije odnosa Srba i Albanaca”.

Vučić je, kako se navodi, “naglasio da Srbija odgovorno radi i da posvećeno pristupa razgovorima u cilju postizanja kompromisnih i održivih rješenja neophodnih za normalan život i bolju budućnost svih građana, uz jasno navedena ograničenja”.

On je ponovio da je formiranje Zajednice srpskih općina preduvjet za normalizaciju odnosa, kao i za sigurnost  i zaštitu prava srpskog naroda na Kosovu, dodaje se.

Lajčak je došao u Beograd poslije prošlotjedne posjete Prištini, u sklopu priprema za predstojeći sastanak Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija u Ohridu 18. ožujka.

U fokusu pregovora u Ohridu bit će finalizacija Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, o kojem su se Vučić i Kurti, prema riječima šefa europske diplomatije Josepa Borrella, suglasili 27. veljače u Bruxellesu, prenosi Beta.

(FENA)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba