fakta.ba

Vučić nakon što su mu prijetili smrću: Kako mislite da me ubijete, niste izmislili karabin

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se obratio javnosti na press…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se obratio javnosti na press konferenciji nakon što je na skupu koji je održan u Beogradu dobio otvorene prijetnje smrću.

Poziv na linč Aleksandra Vučića pozvale su desničarske organizacije koje su organizovale ovaj protest povodom najavljenog mogućeg obostranog priznanja Srbije i Kosova, što je prema njima nedopustivo.

  • Država ne trpi avanturizam, ona ne može da izdrži neodgovorno ponašanje i važno je da u rukovodstvu postoje oni koji razumiju i znaju šta je država, ali ima i onih koji zagovaraju nasilje. Ne znam da li su proruski, ali su antrisrpski, jer rade protiv države – rekao je Vučić.

On je dodao da u Srbiji ima dosta naklonosti prema Rusiji i da je Srbija jedna od država koja nije uvela sankcije.

  • Oni su danas rekli da su spremni na nešto više od nereda, a šta je to nego krvoproliće ili ubistvo? Koga bi vi to da ubijete? Kako mislite da to uradite u jednoj uređenoj zemlji, a da to ne izazove odgovor. Mislite da ću se uplašiti? Danas niko nije izmislio karabin (vrsta puške) – retorički je upitao Vučić.

Dodao da država Srbija neće dozvoliti ekstremistima da ugrožavaju poredak u zemlji. Obraćanje je uslijedilo poslije sastanka sa čelnicima službi sigurnosti Srbije.

Povodom ovih događaja oglasio se i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je izjavio da je jasno da je danas organizovan pokušaj državnog udara i ubistva predsjednika jedne zemlje i nasilnog preuzimanja vlasti.

  • Zahtijevam od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu sve mjere za zaštitu ustavnog poretka i javnog reda i mira. Ovo je izdaja nacionalnih i državnih interesa za račun neprijatelja Srbije – rekao je Dačić.

Reagovala je i premijerka Ana Brnabić.

  • Gazite srpsku zastavu, pozivate se na drugu državu, prijetite ubistvom predsjedniku Srbije. Znajte da i vas štiti Aleksandar Vučić, zarad stabilnosti. Da nije tako, dočekalo bi vas večeras desetine hiljada članova Srpske napredne strane. Ovako, vi njemu prijetite, on zbog Srbije vas štiti. ‘Junaci’ ste, ali nesretni – poručila je Brnabić.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba