fakta.ba

Wizz Air i Ryanair otkazali letove iz Banje Luke

Aviokompania Wizz Air otkazala je letove iz Banje Luke za…

Aviokompania Wizz Air otkazala je letove iz Banje Luke za Malme, a sada otkazuje linije za Stockholm Skavstu (zadnji let 28. avgusta) i Hamburg (zadnji let 28. oktobra). Time će kompanija imati tek dvije linije s pet sedmičnih letova (Basel i Dortmund).

Ryanair pak smanjuje letove iz Banje Luke za Memingen sa sedam na dva sedmična leta, te Beč s tri na dva sedmična leta. To znači da će kompanija zadržati sve linije no da je smanjila broj letova sa 20 na 14 sedmično.

Wizz Air i Ryanair su izjavili da će preispitati svoje operacije iz Banja Luke ako aerodrom napusti Milan Račić. Da li je ovo ispunjenje ovog upozorenja ili su neki drugi razlozi u pitanju?

Kako god, jako je loša činjenica da je aerodrom spao sa pet na samo dvije linije i sa 12 na samo pet sedmičnih letova Wizz Aira, te sa 20 na 14 letova Ryanaira.

Gubitak od 13 letova je ogromno smanjenje, piše Zamaaero.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba