fakta.ba

Za Toyotu 2022. bila druga najbolja poslovna godina u BiH

Toyota je 2022. zabilježila kao drugu najbolju godinu od početka…

Toyota je 2022. zabilježila kao drugu najbolju godinu od početka poslovanja u BiH, istaknuto je danas na godišnjoj pres-konferenciji u Sarajevu.

Direktor Toyote BiH Damir Višošević istakao je da su u protekloj godini prodali 839 automobila, među kojima je najviše modala Yaris, što je najbolji rezultat od 2009.

Precizirao je da je 24 posto prodatih automobila bilo sa hibridnim pogonom, a ostatak od 76 posto su bili automobili s konvencionalnim pogonom.

Višošević je naveo da je Toyota u 2022. bila na trećem mjestu u putničkom programu u BiH, dok su po pitanju privatnih automobila bili prvi s blizu 20 posto tržišta.

Naglasio je da u ovoj godini planiraju prodati 960 automobila i da u odnosu na druge proizvođače imaju manje problema u lancu nabave.

Na konferenciji je najavljeno je da će u 2023. prvih 150 kupaca modela Yaris besplatno dobiti dječiju autosjedalicu, što je akcija koju realizuju s BIHAMK-om.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba