fakta.ba

Zahiragić: Ja sam se izvinio za neprimjerenu reakciju, a sada neka se izvini SDP

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić uputio je…

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić uputio je odgovor SDP-u nakon njihove poruke da je on “diletant čiji je jedini cilj odbrana bračnog para Izetbegović”.

“Dodikovi ‘muslimani’ su nervozni, zato što nisu uspjeli isporučiti ono što su obećali svojim mentorima. Osim toga, izgubili su vlast u USK, izgubili su vlast i u TK, a na državnom nivou imaju samo 1/3 ministra (kako su sami govorili), koji je presuđivan za teška krivična djela. Kako ne bi morali polagati taj račun svom vrijednom članstvu širom Bosne i Hercegovine, koje je očito postalo taocem sarajevskih talova, pokušavaju napraviti temu od mog tvita”, naveo je.

Ističe da se on izvinio javnosti za neprimjerenu reakciju, ali da sada očekuje da se SD izvini građanima što su za ministra odbrane imenovali presuđivanog čovjeka, što su Dodiku dali četvrtog delegata u Domu naroda, što su isto pokušali dati HDZ-u, što potpisuje sporazume koji im se pišu u centralama SNSD-a i HDZ-a, što su sebično uništili Pokret za Državu, što su prezadužili, uništili i opljačkali Kanton Sarajevo, što ignorišu teške optužbe na račun njihovih kandidata za ministre, što su slagali da neće sa nacionalnim strankama, a potrčali im u krilo odmah nakon izbora…

“Međutim, nisam im ja kriv za to, niti im je kriva SDA, nego loše vodstvo Nermina Nikšića, koji je nekada ozbiljni SDP podredio strankama koje su jedva parlamentarne poput NS i NiP. Dokaz za to je i današnje saopštenje SDP-a. Deplasirano je da oni mene pokušavaju staviti u kontekst onih koji su kako kažu ‘pobili hiljade pobijenih nedužnih Bošnjaka’, dok se njihov predsjednik Nikšić na skupovima hvali da su na njihovim listama vojnici tzv. VRs – baš oni koji su pobili te nedužne Bošnjake”, dodao je.

Zahiragić dalje navodi da je SDP reagovao na njegov tvit sa privatnog profila.

“A šute s druge strane na Dodikovo negiranja genocida i na Bradarino opravdavanje ratnog zločinca! Šutjeli su i na prijetnje Predraga Kojovića da će oružjem preuzeti vlast. Šutjeli su i na uvrede upućene od strane kadrova NS zlatnom ljiljanu i članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Komšiću kojeg su nazvali domobranom. Šutjeli su kada je novinar nazvao člana državne Komisije za nacionalne spomenike Kapidžića balijom i drugim pogrdnim epitetima… Šute na najbrutalnije uvrede koje njihovi kadrovi kontinuirano upućuju Predsjedniku Izetbegoviću i njegovoj supruzi. Šute i na svakodnevne laži i uvrede kojima njihovi kadrovi kontaminiraju javni prostor. Šute i na lažne afere koje fabrikuju!

Ne samo da šute, nego čak i generišu, napade na uvaženog Reis-ul-ulemu…”, dodao je.

Dalje navodi kako su “pokušaji da ovom prilikom operu islamofobiju Igora Stojanovića jalovi i loši, jer cijela javnost je čula šta je on izgovorio, a nije mu to prvi put, najdraže su mu teme ideološke teme koje često uključuju islam i džamije…”

“Znam da drugovima iz SDP-a smeta moje političko djelovanje, tim prije zato što nemam oraha u džepu i što imam čist obraz, pa koriste svaku priliku da pokušaju kriminalizirati moje riječi. Moram vas, po ko zna koji put, podsjetiti da je vrijeme verbalnih delikata i golih otoka, na vašu žalost, davno prošlo vrijeme! I da, taj ‘politički diletant’, kako su me oslovili i nastavili vrijeđati, kao kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo imao je više od duplo više glasova od vašeg Predsjednika Nišića koji je bio kandidat za državni Parlament, a koji u njega nije uspio ući ni preko kompenzacije, pa dalo bi se diskutovati ko je zaista politički diletant…”, zaključio je u saopćenju za javnost.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba