fakta.ba

Zalihić: Zasmetao sam privatnim interesima Lane Prlić i Anera Žuljevića

Arman Zalihić danas je na društvenoj mreži Facebook obrazložio zašto…

Arman Zalihić danas je na društvenoj mreži Facebook obrazložio zašto je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora SDP Mostar nakon pet godina. On je vrlo jasno pobrojao osobe pa i sami vrh partije koji su se protivstatutarno miješali u rad Gradskog odbora i njegovih članova vršeći pritisak. 

“Ogranak sam preuzeo u periodu katastrofalnog izbornog rezultata, u vrijeme kad su samo još rijetki svraćali u SDP. Za samo dvije godine, na Lokalnim izborima u Mostaru doveli smo stranku do najboljeg izbornog rezultata ikada, a moja malenkost je osvojila najveći broj preferencijalnih glasova od svih kandidata na bilo kojim izborima na listama SDP-a u Gradu Mostaru. 

U drugom izbornom ciklusu u kojem sam vodio SDP Mostar, na posljednjim Općim izborima, ostvarili smo rast od preko 50% u odnosu na prethodne Opće izbore, po čemu smo četvrta najuspješnija organizacija SDP-a u državi. Prije svega neizmjerno hvala mojim suradnicima bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće, drugovima u pravom smislu te riječi koji su stajali sa mnom rame uz rame, radeći u interesu SDP-a i građana. 

Iskreno sam se trudio da saslušam i budem dostupan svakom SDP-ovcu i svakom građaninu. Da budem lokomotiva SDP-a, prvo u Vijeću, a sada u Skupštini, ne libeći se ulaziti u najžešće rasprave ukazujući na kriminal, korupciju i nepotizam. 

Razlog ostavke je što jedna maliciozna grupa ljudi već duži period vrši pravno nasilje nad većinom članova Gradskog odbora, grubo kršeći Statut SDP-a, a tom pravnom nasilju se jučer pridružio i sam vrh Partije. Kada nisu uspjeli da svojim morbidnim lažima i spletkama poljuljaju povjerenje članova Gradskog odbora u moj rad, iskoristili su činjenicu što su dva člana manjine, Aner Žuljević i Lana Prlić, ujedno članovi Predsjedništva SDP-a BiH. Spomenuti “drugovi” obmanuli su Predsjedništvo da formira radnu grupu za ispitivanje odnosa u navodno podijeljenom Gradskom odboru Mostar. Za razliku od obmanutih članova Predsjedništva koji vjerojatno nisu ni znali za što glasaju, predsjednik Nikšić se sasvim svjesno svrstao na stranu maliciozne grupe. 

Nikšiću uopće ne zamjeram simpatije prema Prlić i Žuljeviću, međutim zamjeram mu što je odigrao ključnu ulogu u donošenju nestatutarne odluke kojom se vrh SDP-a iživljava nad demokratski i legitimno izabranom Gradskom odboru naše organizacije. Na laži koje je o meni i Gradskom odboru iznijela maliciozna grupa koju, pored Anera Žuljevića i Lane Prlić, čine brat Anera Žuljevića i najbolja prijateljica Lane Prlić, Predsjedništvo SDP BiH je odlučilo da zaključke o sudbini naše organizacije predloži Radna grupa čiju većinu čine Lana Prlić, njena najbolja prijateljica, Aner Žuljević i njegov brat, potpuno ignorirajući demokratski i legalno izabran Gradski odbor! 

Razlog udara leži u neostvarenim osobnim interesima pojedinaca iz grupe kao i u strahu od toga hoće li porodica i prijatelji dobiti prolazna mjesta na predstojećim lokalnim izborima.

Među ostalim, ne opraštaju nam što ministarsku funkciju obavlja čovjek koji je univerzitetski profesor, doktor znanosti bez i jedne mrlje u karijeri i što SDP Mostar više nije privatna stranka porodice, prijatelja i kumova nego stranka u koju sve više navraćaju novi, mladi, visokoobrazovani i profesionalno nekompromitirani ljudi.
Kreiranje listi i organizaciju kampanje im velikodušno prepuštam, te im želim mnogo sreće i uspjeha, a rezultate ćemo uspoređivati nakon izbora. 

U narednom periodu posvećujem se još intenzivnijem radu zastupnika u Skupštini HNK i izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH u korist građana Mostara, Hercegovine i BiH”, poručio je Zalihić.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba