fakta.ba

Započela 12. međunarodna investicijsko-poslovna konferencija Sarajevo Business Forum (SBF)

Sarajevo Business Forum (SBF), dvanaesta po redu smotra investitora i…

Sarajevo Business Forum (SBF), dvanaesta po redu smotra investitora i poslovnih ljudi, brojnih predstavnika država i vlada regiona i svijeta započela je danas u glavnom gradu BiH.

U pozdravnom obraćanju predsjednik Uprave Bosna Bank International  Alek Bakalović je istakao  važnost Sarajevo Business Foruma, najznačajnijeg društveno odgovornog projekta koji BBI banka uspješno realizuje već dvaneastu godinu i značajno doprinosi kompletnom privrednom razvoju cijele Bosne i Hercegovine ali i regiona, kao i činjenicu da je ovo najveći poslovni događaj u regiji koji okuplja poslovne lidere iz cijelog svijeta.

Naglasio je namjeru da se oganizacijom foruma doprinese razvoju regionalne saradnje  i region učini privčanim za strane investitore i poveže sa drugim stranim centrima. Cilj je također doprinijeti jačanju ekonomije, povećanju  bh. izvoza, te pojačavanju prekogranične saradnje.  

U fokusu SBF ove godine je održivi razvoj i regionalna saradnja, a u učesnici će imati priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. SBF će se s pažnjom pratiti i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Bugarskoj, Turskoj, Njemačkoj i drugim zemljama iz kojih dolaze ovogodišnji govornici i panelisti.

Sarajevo Business Forum, investicijsko-poslovna konferencija nudi svim posjetiteljima priliku za umrežavanje i investiranje, a koju pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, organizuje Bosna Bank International u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) kao i brojnim drugim domaćim i inostranim partnerima.

(FENA)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba