fakta.ba

Zastupnik SDA Eldar Čomor stao u odbranu reisa Kavazovića: Neprijatelji BiH najsretniji bi bili da oni institucije uništavaju, a da mi svi šutimo i gledamo

Zastupnik Stranke demokratske akcije u Federalnom parlamentu Eldar Čomor stao…

Zastupnik Stranke demokratske akcije u Federalnom parlamentu Eldar Čomor stao je u zaštitu reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića čija je posljednja izjava u intervjuu za MTV Igman izazvala brojne reakcije.

Objavu zastupnika Čomora na njegovom Facebook profilu prenosimo u cjelosti:

„Izgleda da srpskim i hrvatskim političarima učitelji u ranom djetinjstvu nisu baš dobro objasnili značenje riječi: ako, kad, ukoliko.

“Današnja borba je u institucijama Bosne i Hercegovine. Ne smijemo dozvoliti da se one ruiniraju. Moramo pokazati da smo na sve načine spremni braniti institucije Bosne i Hercegovine, a AKO one padnu, a imali smo to ’92., moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem”.

Reis-ul-ulema, dr. Husein ef. Kavazović

Šta im je ovdje sporno?

Bolje pitanje je zašto im je izjava sporna?

Najsretniji bi bili da oni institucije urušavaju i uništavaju, a da mi svi šutimo i gledamo.

Neprijateljima države Bosne i Hercegovine mora biti jasno da AKO/KAD/UKOLIKO dođe do rušenja institucija države i države, da smo odmah spremni postupiti u skladu sa izjavom Reis-ul-uleme.

Ko nije, nek’ se skloni i neka ne smeta onima koji jesu!“

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba