fakta.ba

Završen Street Food Market – Nezaboravnih dvanaest dana dobre muzike i ukusne hrane

Sarajevo Street Food Market je završen, a posjetioci su dvanaest dana…

Sarajevo Street Food Market je završen, a posjetioci su dvanaest dana u Vilsonovom šetalištu uživali u raznovrsnim kulinarskim specijalitetima i njihovim mirisima, koncertima brojnih muzičkih bendova i izvođača, ali i raznolikom programu za djecu.  

Kako je iz Općine Novo Sarajevo saopćeno, Wils Winter Park posjetilo je blizu 2.000 ljudi dnevno. Policija nije zabilježila nijedan incident, a vatrogasci i Hitna pomoć nisu imali intervencija. 

Festival je otvorio sarajevski bend „Skroz“ koji je prohladnu sarajevsku noć zagrijao brojnim hitovima. Dok su jedni uživali u svirci, drugi su pak uživali u kreativnim festivalskim menijima koje su predstavili brojni izlagači hrane. Festivalskim trgom širili su se raznovrsni mirisi.   

Na festivalu su nastupili i „Zabranjeno pušenje“, DJ Yngod, stand up komičar Neša Bridžis, Alain, Coem, 2odd, Eela, reper Edo Majka, pop pjevačica Tijana Dapčević, Nešad Selman i bend. 

Za najmlađe građane, održane su kreativne radionice, a kompanija “Guma M” je humanitarnim projektom “Way of life – Kupi kobaju spasi raju” otvorila vrata svoje kućice na Street Food Marketu. Cilj projekta bio je pružanje pomoći i podrške osobama slabijeg materijalnog stanja, kao i raznim organizacijama koje djeluju na području rada s djecom kojima je pomoć najpotrebnija.  

Posljednji dan festivala bio je namijenjen porodičnom druženju, a djeca su uživala u predstavi „Patrolne šape“ rađenoj po istoimenom crtanom filmu. 

Pobjednica takmičenja “IDJ Show” Amna zatvorila je Street Food Market. Ovo je bio prvi nastup RnB zvijezde u usponu.  

Festival koji je organizovan uz podršku JP “ONSA”, Općine Novo Sarajevo, Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo treba da postane tradicija u Novom Sarajevu i preraste u veliki i kvalitetni Advent koji bi trebalo da krene već u decembru ove godine. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba