fakta.ba

Zemljotres jačine 5,2 po Richteru uzdrmao hrvatski otok Krk

Zemljotres jačine 5,2 po Richterovoj skali jutros nešto prije 11…

Zemljotres jačine 5,2 po Richterovoj skali jutros nešto prije 11 sati potresao je hrvatsko tlo na Krku, a epicentar potresa bio je u gradu Crikvenica.

Na osnovu podataka Evropskog mediteranskog seizmosloškog centra (EMSC), zemljotres magnitude osjetio se 14 km od grada Crikvenica, na otoku Krk, a potres se osjetio u 10:47 sati.

Prve reakcije građana na zvaničnoj stranici EMSC-a kažu da se potres osjetio “jako” i da je “dugo trajao”.

“Pucketanje prozora i zidova”, “Trajao je deset sekundi”, “Crikvenica, užasan zvuk, podrhtavanje se osjetilo”, “Njihanje u smjeru sjever-jug. Malo kvrcnuo prozor”, neki su od komentara.

Građani pišu da se osjetio i u Zagrebu te da je potres trajao od 15 do 20 sekundi, Zadru i italijanskom Trstu, dok EMSC ima evidenciju da je potres zabilježen i 36 km jugoistočno od Rijeke.

Također, reakcije stižu i iz bh. gradova, tačnije Bosanskog Novog, Bosanske Krupe i Banje Luke, Bihaća i Cazina gdje građani također svjedoče o tome da se osjetio zemljotres.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba