fakta.ba

Zukorlić: SPP je najjača stranka među Bošnjacima

SPP je najjača stranka među Bošnjacima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić kazao da su ovi izbori potvrdili da je SPP najjača stranka među Bošnjacima u Srbiji, te da će imati najmanje tri narodna poslanika u Skupštini Srbije.

Zukorlić se posebno osvrnuo na Novi Pazar. Kazao je da opozicija na osnovu trenutnih rezultata ima većinu. On je posebno istakao pobjedu te stranke u i pored udara kojeg su, kako je naveo, izvršili kriminalci u toj općini. Kazao da je SPP pobjedila i u brojnim mjestima u dijaspori.

– Na osnovu trenutnih rezultata opozicija ima ukupno 24 odbornika (SPP – 13 odbornika, SDA – 10 i jedan odbornik GPS). Međutim, još uvijek na nekim biračkim mjestima traje prebrojavanje i vlast ne dozvoljava da se završi glasnje. Spriječili su da naši kontroli preuzmu zapisnike sve sa namjerom da ostave prostora da prekroje izbornu volju građana Novog Pazara. Mi ćemo učinti sve što je do nas da sačuvamo izbornu volju. I neka se zna opozicija je pobijedila ovu vlast pored svih ucjena, potkupljivanja, 50 direktorskih mjesta koje kontrolišu, pored 10.000 radnih mjesta nisu uspjeli da osvoje apsolutnu većinu i zato trenutno dok ne nađu sebi medeta svojim izbornim krađama u njihovom izbornom štabu je dženaza – rekao je Zukorlić kasno sinoć.

Rasipanje glasova

Zukorlić je istakao da je zbog 400 glasova koje je osvojio Jahja Fehratović izostala sigurna pobjeda opozicije na ovim izborima.

– Žao mi je što moram ovo da kažem, tih 400 glasova koji su nam uzeli ti nepomenici bi bilo dovoljno za promjenu ove vlasti. Evo šta su uradili!

Istakao je da SPP bilježi historijski rezultat u Novom Pazaru, te da će prema projekciji imati 11.000 glasova.

Kazao da je dobar rezultat i u Prijepolju, a da je SPP druga po broju glasova u Tutinu.

– Jedina smo stranka koja raste. Našim primjerom, kampanjom, kadrovama pobijedili smo i prije izbornog dana, završio je Zukorlić.

Rast i razvoj

Kandidat za gradonačelnika Novog Pazara Edin Đerlek kazao da je ponosa na kampanju i rezultat koji je SPP ostvarila u Novom Pazaru.

– SPP raste i razvija se uprkos svim udarima koje smo imali. Ne znam šta oni tamo slave, SDP pada, to je rezultat ovih izbora.

– Kod njih još uvek vlada panika, jer nemaju većinu i zato ćemo sačekati. Sve i da ne bude mislim da smo našim ponašanjem i porukama i kadrovima pobijedili i pre izbornog dana, poručio je Đerlek.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba