fakta.ba

Objavljene specifikacije Xiaomi 14 telefona

Poster Xiaomi 14 telefona pojavio se na popularnoj kineskoj društvenoj…

Nedavno smo saznali da bi kompanija Xiaomi krajem ovog mjeseca u Kini trebala bi predstaviti Xiaomi 14 seriju, koja će uključivati Xiaomi 14 Pro i Xiaomi 14. Sada saznajemo kompletne specifikacije ovog potonjeg telefona.

Poster Xiaomi 14 telefona pojavio se na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Weibo, a koji će vjerovatno biti korišten na predstavljanju ovog telefona.

Tako nam poster otkriva da će Xiaomi 14 biti opremljen nepredstavljenim Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipom, koji će stići uparen sa LPDDR5x RAM memorijom i UFS 4.0 internom memorijom. Telefon će stići sa velikim VC sistemom tekućeg hlađenja za odvođenje toplote.

Na zadnjoj strani Xiaomi 14 imat će veliki kvadratni modul kamere u kojem će se naći tri senzora kamere. Glavni senzor će biti onaj od 50 MP OV50H. Pored njega tu će još biti i ultraširoki senzor od 50 MP i telefoto senzor od 50 MP.

Što se tiče baterije i punjenja, poster nam otkriva da će Xiaomi 14 stići s baterijom kapaciteta 4600 mAh s podrškom za brzo punjenje od 90 W, bežično punjenje od 50 W i reverzibilno punjenje od 10 W.

Telefon će imati 6,44-inčni C8 OLED ekran sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Maksimalna svjetlina ekrana bit će 2800 nita, a imat će i Dolby Vision i HDR10+ podršku.

Xiaomi 14 bit će opremljen stereo zvučnicima, IP68 certifikatom i IR blasterom.

Xiaomi još nije objavio datum službenog predstavljanja Xiaomi 14 serije, a očekuje se će to kineska kompanija učiniti u narednim danima. Glasine ukazuju na to da će serija biti predstavljena 27.10.2023. godine.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba