fakta.ba

Bandić: Udovoljavanje ucjenama nije put za Evropu već za propast države Bosne i Hercegovine

Davno je Bismarck rekao da je politika umijeće mogućeg, što…

Davno je Bismarck rekao da je politika umijeće mogućeg, što samo po sebi znači da politički potezi aktera uvijek ovise o okolnostima u kojima se odvijaju. Svi mi koji se bavimo politikom u svoj rad smo unijeli spisak želja i političkih ciljeva. Iskreno, vjerujem da svi želimo boljitak našem narodu kroz izgradnju funkcionalne i pravne države, te ulazak naše zemlje u Evropsku uniju. Bar je tako što se tiče većine političkih aktera iz Sarajeva.

Nakon debakla sporazuma iz Laktaša, gdje su lideri stranaka Trojke iskazali potpunu stratešku i političku nekompetentnost za bavljenje ozbiljnim državnim pitanjima, sada je jasno da još uvijek ne razumiju ni s kim imaju posla, odnosno da ne razumiju okolnosti u kojima žele ostvariti svoje političke ciljeve, a posebno one o kojima su govorili tokom svoje postizborne kampanje.

Pa gdje su im danas onaj “uljuđeni” i “reformisani“ Dodik i “šampion europskih integracija” Čović? Danas ih njihovi koalicioni partneri ucjenjuju i svjesno blokiraju evropski put Bosne i Hercegovine. Iako samo otvaranje pregovora ne znači puno, simbolički je važan iskorak u približavanju naše zemlje EU. 

Nakon obraćanja Dodika i Čovića, jasno je da će se to desiti samo ako lideri Trojke pristanu na otvorene i terorističke ucjene svojih koalicionih partnera.

Dakle, naša država može ići ka EU samo ako se uljuđenim i reformiranim europejcima, Dodiku i Čoviću, na pladnju servira država Bosna i Hercegovina. Dati državu u ruke njenim osvjedočenim mrziteljima, negatorima genocida, jaranima ratnih zločinaca i korumpiranim likovima koji se bogate kroz politiku, a istovremeno očekivati da će ta država biti bolja, da ćemo u njoj živjeti bolje, mogu samo osobe koje su u potpunom otuđenju od stvarnosti u kojoj živimo. 

I svakoj neznalici je do sada jasno da udovoljavanje ucjenama dvojca Dodik-Čović nije nikakav put u Evropu i bolji život, već put u mrak i propast države Bosne i Hercegovine! 
Jedino je sigurno da će u takvoj zemlji Dodik i Čović biti multimilijarderi, a Forto, Nikšić, Konaković i dalje neki ministri. Nas – ostalo cvijeće, teško da će iko zalijevati. A svi će biti zapamćeni kao ljudi koji su isušili i sopstveni narod.

Piše: Muamer Bandić, šef Kluba Stranke za BiH u Skupštini KS

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba