fakta.ba

Da li znate šta kesica zelenog čaja može učiniti za vaše usne?

Zeleni čaj je danas jedna od najpopularnijih vrsta čajeva.

Potrebna vam je vrećica zelenog čaja koju treba umočiti u toplu vodu, zatim iscjediti i masirati njom usne. Ponovite svaki dan za najbolje rezultate.

Kakvi su rezultati?

Nakon upotrebe vrećice zelenog čaja, primjetićete trenutni napredak u stanju vaših usana, a ako imate bilo kakve ranice one će brzo nestati.

Koje su karakteristike zelenog čaja?

Zeleni čaj je danas jedna od najpopularnijih vrsta čajeva. Često je predmet naučnih istraživanja, od kojih mnoga potvrđuju efikasnost i podršku bolestima i nije ni čudo da je efikasan u spoljnoj upotrebi. Vrlo je popularan u kozmetici, posebno koristi onima koji žele da uspore starenje.

Zeleni čaj takođe ima ljekovita svojstva. Mnogi vjeruju da zeleni čaj poboljšava prirodnu otpornost na UV zrake. Zeleni čaj ne samo da poboljšava efikasnost kreme za sunčanje, već može pomoći da se otklone opekotine. Ima i antiinflamatorna svojstva; pomaže da se smiri i ohladi osjetljiva koža i zaštiti od daljeg iritiranja. Pored toga, sadržaj kofeina u zelenom čaju podstiče cirkulaciju i detoksikaciju.

Zeleni čaj takođe sadrži visoke nivoe proantocijanidinskih oligomera, koji su među najmoćnijim antioksidantima. Oni usporavaju prerano starenje borbom protiv slobodnih radikala i zarastanjem oštećenih ćelija. Takođe inhibiraju enzime koji oštećuju kolagen, koji je neophodan za jačanje i glatkoću kože. Katehini u zelenom čaju rade antibakterijski i smanjuju akne regulišući hormonsku neravnotežu. Ima anti-inflamatorna svojstva koja smanjuju crvenilo i upalu i promovišu brže zarastanje.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba