fakta.ba

WhatsApp bi mogao biti zabranjen u Rusiji

Ruska savezna agencija za nadzor informacijskih tehnologija i masovnih komunikacija…

Ruska savezna agencija za nadzor informacijskih tehnologija i masovnih komunikacija (Roskomnadzor) objavila je da bi pristup WhatsAppu mogao biti blokiran ako se u njegove novootvorene kanale uvrste ilegalne informacije, javlja Anadolu.

U saopćenju Roskomnadzora razmatrane su nove opcije “Kanali” koju je otvorio WhatsApp u nekim zemljama.

Navedeno je da se ruski zakoni primjenjuju na sve kompanije, te dodano: “To uključuje aplikacije za razmjenu poruka i mreže društvenih medija usmjerene na ruske korisnike. Pojava neprijateljskih kanala koji sadrže zabranjene informacije rezultirat će zahtjevom za njihovim momentalnim uklanjanjem, u slučaju odbijanja će rezultirati blokiranjem aplikacije.”

U saopćenju se ruskim institucijama i pojedincima također savjetuje da pređu na domaću praksu.

Kompanija Meta, koja posjeduje WhatsApp, definirana je kao “ekstremistička organizacija” na temelju toga što je širila ilegalne informacije u Rusiji, dok je pristup Facebook i Instagram platformama komapnije blokiran prošle godine.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba