fakta.ba

Stojanović: Neću potpisati saglasnost za novu vladu FBiH

Igor Stojanović, potredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je za…

Igor Stojanović, potredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je za TVSA da neće potpisati saglasnost za imenovanje nove vlade Federacije, koji je potredsjednicima dostavila Lidija Bradara, predsjednica FBiH.

Ranije su mediji prenijeli da se Stojanović dvoumi u vezi sa davanjem saglasnosti, no za TVSA je jasno naglasio da saglasnost neće potpisati, a kao razlog naveo je kandidaturu Sanje Vlaisavljević za ministricu kuluture, što je naglasio je, za njega neprihvatljivo.

Istovremeno, potpredsjednik FBiH Refik Lendo, najavio je da će danas u 12:30 u zgradi Federalnog parlamenta održati konferenciju za medije na kojoj će obrazložiti svoju odluku.

Bradara je jutros potpredsjednicima poslala prijedlog za imenovanje nove vlade, a nakon što su predsjednici stranaka “Trojke” i drugih partnera i HDZ-a raspodjelili resore i dostavili imena za buduće ministre.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba