fakta.ba

“HA COMPANY” NA SIMPOZIJU 18. PSIHIJATRIJSKI DANI BIH PREDSTAVIO NOVE MOGUĆNOSTI U LIJEČENJU PACIJENATA: Svim zainteresiranim zdravstvenim ustanovma na raspolaganju Brainsway Deep TMS uređaj

Nadamo se da će ustanove koje se bave liječenjem psihijatrijskih…

“HA Company” je s ponosom, u sklopu 18. psihijatrijskih dana Bosne i Hercegovine, koji su održani u Mostaru od 21. – 22. oktobra, predstavio nove mogućnosti u liječenju pacijenata oboljelih od depresivnog poremećaja i anksioznih komorbiditeta depresivnog poremećaja te opsesivno-kompulsivnog poremećaja.

Naime, svjesni činjenice da je u posljednjih nekoliko decenija došlo do velikog pomaka u razvoju različitih metoda liječenja navedenih oboljenja, a koje su bazirane na upotrebi visokosofisticiranih uređaja u cilju neuromodulacije/neurostimulacije, HA company d.o.o. Sarajevo je učinio dostupnim Brainsway Deep TMS uređaj svim zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini koje pokažu interes za istim.

Moderatori ove naučne sesije bili su prof. dr. sc. Amra Memić-Serdarević i prof. dr. sc. Milan Stojaković

Duboka transkranijalna magnetska stimulacija (Deep TMS) je nova tehnologija koja omogućava nehiruršku, neinvazivnu stimulaciju relativno dubokih područja mozga. Terapija Deep TMS-om provodi se pomoću uređaja opremljenog H zavojnicom koja je dizajnirana kako bi stimulirala područja dubokog prefrontalnog korteksa koja uključuju neuronske puteve povezane s navedenim oboljenjima. Prilikom primjene Brainsway Deep TMS evidentirano je vrlo malo nuspojava te generalno predstavlja učinkovitu i sigurnu metoda liječenja.

Budući da je simpozij mjesto gdje ugledni psihijatri iz naše zemlje i regiona, ali i Europe, prezentiraju najnovije spoznaje o pomacima u liječenju psihijatrijskih oboljenja, njihovim različitim izazovima i otkrićima, predstavnici “HA company” d.o.o. Sarajevo iskoristili su priliku i upoznali uvaženi skup o indikacijskom području Brainsway Deep TMS uređaja.

Predstavnici “HA company” d.o.o. Sarajevo iskoristili priliku i upoznali uvaženi skup o indikacijskom području Brainsway Deep TMS uređaja

Moderatori oveg naučne sesije bili su prof. dr. sc. Amra Memić-Serdarević, Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i prof. dr. sc. Milan Stojaković Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, AMDA International u Bosni i Hercegovini.

Tokom obraćanja uvaženom skupu profesori su istakli sve prednosti neinvazivnog pristupa liječenju koje nudi Brainsway Deep TMS te su se prezentirale i kliničke studije koje potvrđuju superiornost ovog tretmana nad postojećim tretmanima za liječenje depresivnog poremećaja i opsesivno kompulsivnog poremećaja.

Nadamo se da će ustanove koje se bave liječenjem psihijatrijskih oboljenja iskazati interes i omogućiti da navedena metoda liječenja bude dostupna svim stanovnicima Bosne i Hercegovine kao što su to uradile i zemlje iz okruženja.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba