fakta.ba

Magična ostrva u BiH koja nemaju konkurenciju u svijetu

Magična ostrva u BiH

Blizu Bihaća, u naselju Račić, smjestila se turistička atrakcija Japodska ostrva. Ovo čudo prirode predstavlja kulturno-arheološko područje, okruženo zelenilom i plavom kraljicom – rijekom Unom.

Japodski otoci nevjerovatna su turistička atrakcija Bosne i Hercegovine, smještena tik uz hrvatsku granicu. Ade povezane drvenim mostićima teritorijalno se graniče s prekrasnim Nacionalnim parkom Una, jednim od tri nacionalna parka u Bosni i Hercegovini.

Taj je park svojim bojama, zvukovima i slikama obilježio zapadni dio Bosne gdje se smjestio, a zanimljivo je da je samo 40-ak kilometara udaljen od Nacionalnog parka Plitvičkih jezera. Pripada Unsko-koranskoj zaravni i obuhvata doline rijeka Une i Unce.

Ostrvca kroz koja protiče Una

Pet rječnih ostrvaca, tj. ada nedaleko od Bihaća, u mjestu Račić, po ljepoti nemaju konkurenciju u svijetu. Povezana su drvenim mostićima, a kroz njih protiče, stvarajući kaskade, rijeka Una, piše Punkufer.

Sređen turistički centar Japodski otoci sastoji se od uređenog parkinga, restorana ispod kojeg čujete šuštanje rijeke, beach bar i velikog prostora za kampovanje. U skladu s prirodnom ravnotežom, svi su objekti pretežno drveni, a planirana je i rekonstrukcija japodskog naselja, onakvog kakvo je nekad postojalo na tim prostorima.

Spavajte na drvetu, u luksuznom šatoru, apartmanu ili vikendici

Uz sve ljepote koje nude Japodski otoci, posebno oduševljenje i doživljaj stvara smještaj koji se tamo nudi. Kućica na drvetu koja će vas vratiti u djetinjstvo i bajke u kojima ste tada uživali. Osim toga, tu su pravi luksuzni drveni bungalovi, koji će dodati komfor u vaš boravak, a možete ponijeti i spostveni šator. Možete da spavate i u apartmanima ili vikendicama.

Bezbrižni odmor, slavlja, team building, momačke i djevojačke večeri

Japodski otoci idealan su izbor za porodični, romantični, ali i odmor s društvom. Djeca se tamo mogu zabavljati u raznim igrama poput fudbala, badmintona ili pravljenja kula u pesku. Odraslima će rafting ili kanu safari na Uni i ostale rječne avanture poslužiti kao dobra sportsko-adrenalinska kombinacija za teambuilding, proslavu rođendana, momačko ili djevojačko večer…

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba