fakta.ba

Stranka penzionera postaje parlamentarna: Sokić spreman da preuzme mandat, zvanično još nije dobio obavijest

Nakon što je i pravosnažno osuđen zastupnik Naroda i Pravde…

Nakon što je i pravosnažno osuđen zastupnik Naroda i Pravde Halil Bajramović ostaje bez mandata u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. 

Umjesto osuđenog Bajramovića u Parlament ulazi petorangirani sa kompenzacione liste Dževahid Sokić. 

Sokić je, inače, predsjednik Stranke penzionera FBiH, a nedavno je na 3. Kongresu Stranke penzionera/umirovljenika BiH ponovo izabran za predsjednika.

Sokić u izjavi za Patriju ističe da službeno još uvijek nije obaviješten da ulazi u Parlament Federacije, ali da je spreman i da će preuzeti mandat.

„Ja sam iz medija vidio da je takva situacija. Ja sam spreman časno obavljati dužnost parlamentarca kada za to dođe vrijeme“, kazao je Sokić.

On je napomenuo da bi ovo bio povratak penzionera u Parlament, jer je Stranka penzionera bila parlamentarna prije 20 godina.

„Od tada nemamo predstavnike u parlamentima. Ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste da sačuvamo državu BiH. Svakako ću svojim djelovanjem raditi na tome“, istakao je Sokić.

Kako je na Kongresu stranke govorio ranije strateški ciljevi Stranke za penzionere u narednom periodu su reforme penzionog sistema, zdravstvo, socijalna politika, sigurnost, mladi.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba