fakta.ba

Ministrica Mesihović: Mašinski fakultet generator inovativnih ideja koje nastaju u najsavremenije opremljenim laboratorijama fakulteta

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.…

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof. dr. Adna Mesihović je posjetila – Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Tom prilikom uprava fakulteta ministrici je prezentirala trenutne i planirane kapitalne projekte iz oblasti infrastrukture i energetike koje je Vlada Kantona Sarajevo podržala s 1,25 miliona KM, a koje obuhvaćaju modernizaciju prostora i unapređenje energetske efikasnosti na fakultetu.

Uprava je istakla značaj ulaganja u ovakve projekte, te je izrazila iskrenu zahvalnost Vladi KS za prepoznavanje važnosti ulaganja u visoko obrazovanje i infrastrukturu za naučno istraživanje.

Ministrici su također predstavljeni studijski smjerovi na Mašinskom fakultetu, kao i najnoviji projekt razvoja zajedničkog master programa na engleskom jeziku iz oblasti Računarske mehanike kontinuuma i mašinskog učenja u saradnji s University College Dublin, Fakultetom strojarstva i brodogradnje – Univerzitetom u Zagrebu, te Univerzitetom u Zenici.

Također, ministrica je imala priliku da obiđe dio laboratorijskog kompleksa ovog fakulteta, čija nabavka je dijelom podržana i sredstvima Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS .

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba