fakta.ba

Propao još jedan poznati njemački trgovački lanac

Prodavnice zatvaraju ovaj vikend

Poznati trgovački modni lanac Hallhuber, sa sjedištem u Münchenu, pred bankrotom je i mogao bi zatvoriti svih 60 trgovina u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Firma je od kraja maja u stečajnom postupku, ali planirano restrukturiranje nije uspjelo, prenosi Fenix magazin.

Kako prenosi “Immobilien Zeitung”, Hallhuber je raskinuo svih 130 ugovora o najmu svojih trgovina u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, a trenutno je još otvoreno oko 60 lokacija. Do kraja oktobra, firma bi mogla zatvoriti i preostalih 60 trgovina.

Rasprodaja je već u toku u poslovnicama u Hamburgu, a trgovine će zatvoriti posljednjeg vikenda u oktobru. Kako prenosi “Hamburger Abendblatt”, naprimjer, u poslovnici u Europapassageu nema još puno neprodane odjeće. U izlozima su plakati na kojima piše “Zatvaramo poslovnicu” i “Još samo 7 dana”. Online shop nije aktivan od jula.

Dogovora sa starim i novim investitorima još nije bilo. Sada je po svemu sudeći na pomolu prestanak poslovanja. Ostaje za vidjeti hoće li robna marka Hallhuber nastaviti postojati i nakon zatvaranja trgovina.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba