fakta.ba

U Žepču formirana nova stranka, za njenog predsjednika izabran Ivo Tadić

Zastupnik u Skupštini ZDK i delegat u Domu naroda Parlamenta…

Zastupnik u Skupštini ZDK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić izabran je danas u Žepču za prvog predsjednika Hrvatskog demokratskog saveza (HDS).

Tadić je do kraja prošle godine bio predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH, koji je odlučio napustiti te oformiti novi, kako je istakao, ujedno i prvi politički subjekt sa sjedištem u Žepču.

Naglasio je kako su se na osnivanje nove stranke odlučili zbog dešavanja unutar ZDK i općine Žepče.

– Naši ciljevi su da napravimo jednu demokratsku stranku u kojoj ćemo imati mlade ljude koji imaju nove ideje, nove planove i nove ciljeve. Želimo sarađivati sa svim hrvatskim opozicionim strankama. Trenutno smo u vlasti u ZDK i želimo uticati na sve procese, pogotovo unutar našeg kantona – rekao je Tadić.

Prema njegovim riječima, HDS će imati svog kandidata za načelnika Općine Žepče i listu za Općinsko vijeće, kao u još najmanje dvije općine u ZDK. A vjerovatno će to biti Usora i Vareš.

HDS će, najavio je, biti “stranka desnog crntra” te će se prvenstveno zalagati za hrvatske nacionalne interese, prenosi Fena.

Osnivanju nove stranke u Žepču, pred oko 450 delegata i gostiju, prisustvovali su kao gosti i rukovodstva HDZ-a 1990, HNP-a, HSS-a, Viteške stranke te Čapljinske stranke.

Za Tadićevog zamjenika izabran je Zdravko Marošević iz Vareša.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba