fakta.ba

Masovni napad dronovima na Rusiju: Pet regija na udaru, Rusi objavili detalje

Pet regija na udaru

Kako javljaju ruski mediji, Rusija je tijekom noći pretrpjela masovni napad dronovima, a na udaru je bilo pet regija u središnjoj Rusiji i regiji Pskov.

U regiji Pskov kao rezutat napada izbio je požar, pri čemu je oštećeno nekoliko vojnih transportnih zrakoplova Il-76, javlja TASS dodajući da su u ostalim slučajevima bespilotne letjelice oborene su od strane snaga protuzračne obrane. Rusi tvrde da su u pitanju ukrajinski dronovi.

Ruske jedinice protuzračne obrane spriječile su “pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnim letjelicama zrakoplova na rusku infrastrukturu”, rekla je vojska u kratkom priopćenju, prenosi RT.

Nešto poslije ponoći, tri bespilotne letjelice oborene su u pograničnom području Brjanska, a najmanje jedna presretnuta iznad Orjola, 200-tinjak kilometara od ukrajinske granice.

Oko 2 sata ujutro još jedan dron je otkriven i oboren iznad regije Kaluga, jugozapadno od Moskve, dodalo je Ministarstvo obrane u drugom priopćenju.

U 2:30 ujutro bespilotna letjelica oborena je u regiji Rjazan. Oko 3:30 ujutro, druga ukrajinska bespilotna letjelica je presretnuta i srušena iznad područja moskovske regije.

Neprijateljski bespilotni zrakoplov oboren je dok je išao prema ruskoj prijestolnici, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin, dodajući da dron nije izazvao štetu te da nije bilo žrtava.

Nešto kasnije, u 4 sata ujutro još je jedna bespilotna letjelica oborena iznad regije Rjazan.

U zaljevu Sevastopolja također je izvršen napad mornaričkim bespilotnim letjelicama, dodaje TASS, navodeći da su ruske snage odbile napad.

Zračna luka u Pskovu napadnuta je bespilotnom letjelicom, koju su odbile snage ruskog Ministarstva obrane. Ruski mediji pišu da nije bilo žrtava, ali je ta regija ograničena za letove te danas neće raditi. U napadu se zapalio vojni transportni zrakoplov Il-76, a na gašanju požara sudjelovala je 21 jedinica tehnike i 65 osoba.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba